Ontwikkelingen Trekvlietzone

Geplaatst door Peter van Eeten op 19-04-2017

[nieuwbouw] De vernieuwing van de Trekvlietzone is in volle gang. Onlangs is de aanleg van de buitenruimte rond de Fokkerhaven begonnen.
 

Het gebied krijgt een nieuwe inrichting met een typerend Binckhorst-karakter, zoals bijvoorbeeld ook bij de Caballerofabriek te zien is. Belangrijk onderdeel is dat er meer groen komt. In de haven komt een steiger voor het aanmeren van bootjes. Hier vindt u meer informatie over het ontwerp.


Aannemingsmaatschappij Van Gelder is op 20 maart gestart met deze werkzaamheden. In nauwe samenwerking met de Fokker Terminal en Capriole Café worden de werkzaamheden zo uitgevoerd dat er zo min mogelijk hinder is voor hun bedrijfsvoering.
Bijzonder is dat veel grond getransporteerd wordt met boten over de Trekvliet. Dit gebeurt om de hoeveelheid transportbewegingen per vrachtauto over de Binckhorstlaan, waar momenteel de Rotterdamsebaan gerealiseerd wordt, te minimaliseren.
Naar verwachting is de nieuwe buitenruimte eind mei klaar en wordt de nieuwe steiger in juni geplaatst. Capriole Café is tijdens de werkzaamheden bereikbaar en geopend.
Bijzonder is dat veel grond getransporteerd wordt met boten over de Trekvliet. Dit gebeurt om de hoeveelheid transportbewegingen per vrachtauto over de Binckhorstlaan, waar momenteel de Rotterdamsebaan gerealiseerd wordt, te minimaliseren.
Naar verwachting is de nieuwe buitenruimte eind mei klaar en wordt de nieuwe steiger in juni geplaatst. Capriole Café is tijdens de werkzaamheden bereikbaar en geopend.Start sloopwerkzaamheden
De gemeente sloopt in 2017 meerdere oude bedrijfspanden in de Trekvlietzone om plaats te maken voor nieuwe woningen en werkruimtes De kleine hal van het voormalige Pont Meyer-pand is in april als eerste aan de beurt. In de maanden daarna volgen het overige deel van Pont Meyer inclusief Billytown, het Poortgebouw voor het kasteel, en het voormalige gebouw van Louwman. Voorafgaand aan sloop van de constructie, vindt zo nodig eerst inpandige opruiming en sanering plaats. De terreinen worden vervolgens op een nette manier ingericht tot de bouw van de nieuwbouw start.


Tenders nieuwbouw
Naar verwachting starten in mei/juni de eerste tenders voor nieuwbouw in de Trekvlietzone. Het gaat daarbij om kavels naast de Fokker Terminal. Hier komt de centrale parkeergarage van het gebied. Deze parkeergarage wordt aanbesteed in combinatie met de naastgelegen kavel voor woon- en bedrijfsruimte. Verder komen nog twee kavels beschikbaar voor woon- en bedrijfsruimte. Het streven is om de tenderprocedures eind 2017 af te ronden.
 

Reacties

Login om de reacties te bekijken en plaatsen.

Inloggen

Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Dit is een openbare computer.
[Wachtwoord vergeten ? | Geen account?]