Goud en Brons voor Willem van Ee

Geplaatst door Marc van den Born op 27-06-2017

[wedstrijd] tekstWillem van Ee, al geruime tijd Laaklid en deel uitmakend van de Mansacht, heeft dit weekend twee medailles behaald bij de Nationale Kampioenschappen roeien voor senioren in Bulgarije.
 

Goud was er in de M4-, brons in de M8+.
Door zijn werk (en verblijf in Bulgarije enkele jaren geleden) voor het ministerie van Buitenlandse Zaken is Willem lid geworden van de roeivereniging Levski Sofia in Sofia.
Hoewel al ruim veteraan, doet hij elk jaar mee aan de Nationale Kampioenschappen in Bulgarije om zijn oude vereniging aan subsidie te helpen.
De subsidies die roeiverenigingen ontvangen, hangt af van de behaalde finaleplaatsen en Willem is nog fit en ambitieus genoeg om zijn oude club te helpen aan eremetaal.

Van 24-26 juni werden onder tropische omstandigheden de kampioenschappen verroeid. De roeibaan is gelegen in Plovdiv, een uurtje rijden van Sofia.
Levski is geen rijke vereniging, het materiaal is oud, de 4- is een Empacher uit 1982, de 8+ is een bekende boot, het is de oude Laakboot de Haagse Beek, die aan een nieuw leven begonnen is.

In de 4- won Willem met een bootlengte voorsprong, oa. van leden van de nationale ploeg. Goud!
In de 8+ kon een snelle start niet worden vastgehouden, maar toch een mooie bronzen medaille in de Haagse Beek!

Zowel voor Levski Sofia, maar zeker voor Willem een mooi resultaat!
 

Reacties

Login om de reacties te bekijken en plaatsen.

Inloggen

Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Dit is een openbare computer.
[Wachtwoord vergeten ? | Geen account?]