Blik op de IJsselmondetocht

Geplaatst door Arwin van der Sloot op 28-06-2017

[marathon] tekstOp zondag 25 juni reden we met twee auto’s naar Rotterdam. Vroeg op om om 05.45 uur met 12 wherries te water te gaan voor de 62 km van de IJsselmondetocht.
 

Roeiend over de Nieuwe Maas, Noord, Oude Maas en Nieuwe Maas leg je de nodige kilometers af over deze grote rivieren en roei je rond het eiland IJsselmonde.. Om 6.30 uur roeiden we de haven van Nautilus aan de Maas uit. Met ze allen tegelijk het brede water over gestoken en daarna nog een stuk met de stroming mee geroeid.
Na 22 km begon het wedstrijdgedeelte van 10 km, hieraan deden 4 ploegen mee. De boot van mij bestond uit: Kees, Rina, Rob en Arwin.
We starten als laatste, Kees en Rina roeide deze 10 km, maar de finish was een beetje vaag. Rob stuurde deze wedstrijd, in de beste lijn om zo veel mogelijk stroming mee te krijgen. Ik moest regelmatig hozen, omdat er een ark voorbij kwam. Moe maar voldaan schoven we aan bij de lekkere lunch die na 36 km op ons stond te wachten. ’s Middags toen we langs de havens roeide, hoorde we van een andere boot dat wij gewonnen hadden. Om 17.15 uur meerde we weer af bij Nautilus af. Zo een heerlijke marathondag gehad met veel tegenwind, golven en blik! (Verslag: Arwin van der Sloot).
 

Reacties

Login om de reacties te bekijken en plaatsen.

Inloggen

Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Dit is een openbare computer.
[Wachtwoord vergeten ? | Geen account?]