Ex-Laak schittert tijdens de Koninklijke

Geplaatst door Johan de Haan op 28-06-2017

[wedstrijd] tekst Nadat veel van onze jeugdleden een mooie tijd bij De Laak hebben gehad gaan ze de wijde wereld in. Veel ex-Lakers vinden we terug bij studentenroeiverenigingen.
 

Soms hebben ze daar de lijn doorgezet die bij ons al is ingezet. Het afgelopen weekeinde was het niet anders bij de Koninklijke/Holland Beker. Deze wedstrijd is de enige echt internationale wedstrijd van Nederland en elk jaar komen er (soms Olympische) toppers om de krachten met elkaar en met de Nederlandse selectie te meten.
tekst
Dit jaar vielen de prestaties van een paar ex-Laakleden op. Amos Keijser (nu Laga) tenslotte werd zesde in skifffinale van de prestigieuze Holland Beker. José van Veen zit in het Aegon Nationaal Roei Team en werd eerste in de damestwee-zonder en de acht. Annemarie Bernard (nu Orca) won de dames vierzonder en werd tweede voor Nederland in de damesacht. Mieke Wilms (nu: Njord) is tweede geworden voor Nederland in de damesdubbelvier en derde in de U23 damesdubbeltwee.
Al met al zijn het bijzondere prestaties van hedendaagse toproeiers die hun loopbaan zijn begonnen bij De Laak. Ongetwijfeld waren er nog meer ex-Lakers te vinden die nog steeds veel plezier aan het (wedstrijd)roeien beleven en die mooie prestaties laten zien. Die zijn helaas niet altijd helemaal in beeld. Door de bovengenoemde roeiers te noemen doe ik hen eigenlijk tekort, dus aanvullingen zijn altijd welkom.
Nieuws over deze wedstrijd is te vinden via www.hollandbeker.nl, uitslagen zijn via Time Team te verkrijgen: http://regatta.time-team.nl/hollandbeker/2017/results/matrix.php
 

Reacties

Login om de reacties te bekijken en plaatsen.

Inloggen

Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Dit is een openbare computer.
[Wachtwoord vergeten ? | Geen account?]