Geen zwart roeigat voor marathonroeiers

Geplaatst door Linda Smallegange op 18-07-2017

[marathon] beginnende roeiers Inschrijving marathons geopend; waar andere roei-evenementen in een luie zomerstand staan,draait de marathonwereld gewoon door.Elke maand staat er wel een marathon op de kalender:augustus, september, oktober, december;er is geen enkele reden om in het spreekwoordelijke gat te vallen na al dat getrain voor de HBM!
 

Roeimarathons zijn ten minste 50 kilometer lang. Ze worden verroeid in wherrie, C2 of C4. Alle marathons zijn prestatietochten. De meesten worden ook als wedstrijd uitgeschreven. In principe roei je ze integraal. Sommige kun je ook als estafette doen.

Je bent een hele dag van huis. Coördinatie van de tochten (inschrijving, botentransport en logistiek) gebeurt door De Laak. Je kunt je als individuele roeier opgeven of als ploeg.

Een greep uit het aanbod:

1. 20 augustus - Magnummarathon – 58 km

Organisatie: Willem 3, Amsterdam

Je roeit langs de randen van verstedelijkt Amsterdam. Je vertrekt vanaf Willem 3 aan de Amstel. Via Driemond, Weesp en over de Vecht naar Nieuwersluis en dan naar Loenersloot, Baambrugge, Abcoude en langs Ouderkerk aan de Amstel roei je weer terug naar de Amstel en Willem3.


2. 26 augustus – Rijnlandmarathon – 54 km

Organisatie: Rijnland, Voorschoten

Je start bij Rijnland aan de andere kant van de sluis van Leidschendam. Via de recreatieplas Vlietland en de Meerburger watering roei je via de Zijl en singels van Leiden richting Warmond. De ingang bij de Dieperpoel brengt je op de Sassenheimervaart. De Ringsloot en de Haarlemmertrekvaart brengen je tot Noordwijk, daar vervolgt de route via de Maandagmorgen wetering. De Oude Rijn vormt het laatste deel van de route naar Rijnland.


3. 2 september – Noord-Hollandtocht – 70 km

Organisatie: Alkmaarse, Alkmaar

Je roeit door mooie Noord-Hollandse landschap. Breed en smal vaarwater wisselen elkaar af, met soms lage bruggetjes waar 'slippen' en/of 'vallen' noodzakelijk is. Bonus zijn vaak ook de beroemde Hollandse luchten, afgezet door karakteristiek polderlandschap.
Deze tocht wordt ook als estafette uitgeschreven.


4. 23 september – Groene Hartmarathon – 58 km

Organisatie: Alphen, Alphen

Vanaf RV Alphen roei je over o.a. de Kagerplassen, de grachten van Leiden, langs koloniale landhuizen rond Warmond en Oegstgeest.5. 7 oktober - Rijnmarathon Leverkusen naar Dusseldorf – 42.8 km

Organisatie: Ruderclub Germania Dusseldorf 1904 e.V., Dusseldorf

Een echte marathonafstand. Stroomafwaarts. Over een echt druk en mooi stukje Rijn. Net over de grens. Met alle ingrediënten. Wind, golven, stroomversnellingen en scheepvaart. Stuur en roeiers kunnen niet op hun lauweren rusten ;-)

Meer tochten staan op het roeimarathonrooster op de site

Info en inschrijven
Zin om aan een, meer of alle tochten mee te doen? Schrijf je in via het rooster op de laaksite
Wil je meer info over een van de tochten? Neem contact op met de coördinator op het rooster.
 

Reacties

Login om de reacties te bekijken en plaatsen.

Inloggen

Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Dit is een openbare computer.
[Wachtwoord vergeten ? | Geen account?]