Ad Groot Bootsman 1954-1998

In memoriam Ad Groot

Ad Groot Bootsman 1954-1998
Ad Groot Bootsman 1954-1998

Deze week bereikte ons het verdrietige bericht dat Ad Groot op 31 oktober jongstleden is overleden. Ad Groot was van 1954 tot 1998 als bootsman in dienst van De Laak. Gedurende die 44 jaar was Ad een steun en toeverlaat voor de leden van de Laak en onmisbaar bij het instandhouden van de vloot. Ad is 91 geworden.

Ad was van oorsprong meubelmaker en leerde het bootsliedenvak bij RIC en Triton. Zelf leidde hij ook bootslieden op. In de begintijd ging Ad ook mee naar wedstrijden. Niet alleen om als dat nodig was ter plekke reparaties uit te voeren, maar ook om de contacten met bootslieden van andere verenigingen aan te houden. Ad was een van de eersten die innovaties op gebied van botenbouw omarmde, zoals bijvoorbeeld vormverlijmde houten boten. Hij bouwde ook zelf boten en riemen. Ad’s kracht lag in het repareren van houten boten. Met heel veel toewijding en geduld deed hij dit zeer vakkundig èn mooi. Toen hij in 1994 zijn 40-jarig ambtsjubileum vierde, werd hij dan ook koninklijk onderscheiden.

We zullen ons Ad blijven herinneren als kundig vakman met een groot hart voor De Laak.