Oceaanroeier traint op de Laak

Geplaatst door Linda Smallegange op 06-11-2017

[algemeen] tekst'Clingendael afgeschreven voor oceaantraining 13-18 uur'. Beetje rare reden om een boot af te schrijven. De oceaan ligt kilometers bij de Laak vandaan. En toch klopt de omschrijving.
 

Mark Slats, zeezeiler en binnenkort oceaanroeier, trainde afgelopen zaterdag (4 november) op de Laak om de technische roeipuntjes op de 'i' te zetten. Roeien leerde hij bij roeivereniging Rijnland. Via het zeeroeicircuit belandde hij in de Clingendael. Renee en Linda zaten bij hem in de boot voor een rondje Rotterdam.

In december start Mark in zijn boot Peanuts 's werelds zwaarste roeiwedstrijd, de Talisker Whiskey Atlantic Challenge 3000 Mijl (5000km) van La Gomera, Canarische Eilanden naar Antigua. Zijn motto: " If you keep on thinking about it, stop dreaming, do it !Ē
Met deze monsteronderneming zamelt Mark geld in voor kankeronderzoek van het Antoni van Leeuwenhoek http://www.markslats.nl/row4cancer/.

Talisker Whiskey Atlantic Challenge
32 Teams hebben zich voor deze editie ingeschreven, solo, tweeŽn, drieŽn, vieren en vijven. Mannen en vrouwen. Zonder ondersteuning. De overtocht duurt tussen de 40 en 80 dagen. Voor de volgers is het een spectaculair event om vanachter de laptop te volgen. Via de live racetrackers en de periodieke updates die de teams via social mediakanalen geven, lijkt het net of je er zelf bij bent! Een prima activiteit om de wintermaanden mee door te komen.

Dutch Atlantic Four
De inschrijving voor editie 2018/2019 loopt alweer. Dan ligt Dutch Atlantic Four, http://dutchatlanticfour.com/ 4 roeiers van de Haarlemse sloepvereniging , aan de start.

Onderstaande foto is gemaakt door Renee Huiting (tijdens de Hel van Holland challenge)
tekst 

Reacties

Login om de reacties te bekijken en plaatsen.

Inloggen

Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Dit is een openbare computer.
[Wachtwoord vergeten ? | Geen account?]