Spitsuur op De Vliet (uitkijken, stuurboordwal varen en veilige kleren aan)

Geplaatst door Arjen de Korver op 08-12-2017

[algemeen] tekstRoeien is een populaire sport. En wordt steeds populairder, merken we. Zeker op zaterdagochtend en op zondagochtend is het soms filevaren op de Vliet. Niet alleen De Laakroeiers zijn dan op het water, ook zien we veel ploegen van DDS, Pelargos, Laga en van tijd tot tijd Proteus-Eretes. En er zijn grote snelheidsverschillen merkbaar: tussen een C1 en een acht kan de snelheidsverschil oplopen tot kilometers per uur!
 

Daarnaast is het kanaal soms breder, soms smaller en lopen de kanten niet zo recht als een liniaal. Momenteel zijn er werkzaamheden bij Calvé, waardoor er slechts een smalle doorgang is. Goed opletten, dus!

We merken dan ook geregeld dat er gevaarlijke situaties ontstaan en soms schade wordt gevaren. Iedereen die de begroting heeft bekeken, ziet dat er forse reparatiekosten zijn. En dan spreken we nog niet eens over de fysieke gevaren voor de roeiers!

Daarom: voorkom gevaarlijke situaties, wees een heer in het verkeer en geef voorrang waar nodig. Néém geen voorrang. Houd stuurboordwal en vaar dus niet tegen het midden. Trek goed zichtbare kleding aan: voor een klein bedrag zijn veiligheidshemdjes en -petjes te verkrijgen via de Laaksite. Of vaar op een ander moment! Zaterdagmiddag en zondagmiddag is het veel rustiger op het water en kun je veelal je favoriete boot nemen, zonder andere roeiers in het vaarwater te zitten.
 

Reacties

Login om de reacties te bekijken en plaatsen.

Inloggen

Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Dit is een openbare computer.
[Wachtwoord vergeten ? | Geen account?]