Himmelhoch jauchzend und zum Tode betrübt op het NK-klein 2018

Geplaatst door Johan de Haan op 29-04-2018

[algemeen] Afgelopen weekeinde vonden de nationale kampioenschappen voor de skiff en de twee-zonder plaats op de Bosbaan. Voor onze twee Laakdeelnemers een belangrijk weekend, want op basis van de prestaties bij het NK worden de eerste ploegen samengesteld die later in het seizoen in aanmerking kunnen komen voor uitzending namens Nederland naar de internationale regatta’s.
 

Benthe Boonstra (M 18 1x) gooide hoge ogen door in de time-trials op zaterdag hoog te eindigen. Uiteindelijk heeft Benthe heel goed gepresteerd door de A-finale te halen. Dit was een zinderende finale waarin één deelneemster moest opgeven omdat ze te diep was gegaan en een andere deelneemster op de meet omsloeg, maar nog net goed eindigde in het klassement. Opmerkelijk is dat Benthe nét een jaar roeit. Ze heeft met het behalen van de A-finale een buitengewone prestatie geleverd die bij de bondscoaches niet ongezien is gebleven, want ze mag naar de Europese Kampioenschappen (zie bericht elders op onze site).

Voor Hendrik Visscher was het weekend snel voorbij. Door een nare verkoudheid kon Hendrik zijn prima trainingsresultaten in het voorseizoen niet verzilveren en eindigde te laag in de time-trials om mee te kunnen doen in het hoofdtoernooi. Hopelijk is Hendrik snel weer boven Jan!

De volgende wedstrijd waar onze wedstrijdroeiers aan meedoen is de Damen Regatta, op de Willem Alexanderbaan in Zevenhuizen, Rotterdam. Het is een leuke wedstrijd om naar toe te gaan en onze roeiers in actie te zien. De regatta vindt plaats op zaterdag en zondag 5 en 6 mei. Details vind je op deze site.

Op NLroei.nl staat een link naar een video-opname van de opmerkelijke meisjesfinale van het NK klein.
 

Reacties

Login om de reacties te bekijken en plaatsen.

Inloggen

Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Dit is een openbare computer.
[Wachtwoord vergeten ? | Geen account?]