Benthe Boonstra wint B-finale EK roeien junioren

Geplaatst door Karen Verstege op 28-05-2018

[algemeen] tekstAfgelopen weekeinde debuteerde Laak jeugdlid Benthe Boonstra namens Nederland bij de Europese Kampioenschappen voor junioren in het Franse Gravelines in de dubbelvier-zonder stuur. Op de finaledag werd de B-finale door dit Nederlandse roeiteam gewonnen. De selectie voor de A-finale werd net niet gehaald.
 

In de kwartfinales roeiden ze ontspannen samen en lagen ze lang op de 2e plek maar vlak voor de finish schoof ItaliŽ hun boot ervoor en verloren ze hun plek in de A Ė finale met 3 tiende van een seconde. Maar de meiden maakten dit goed met een prachtige B-finale waarbij ze met een bootlengte voor op KroatiŽ en de andere B-finalisten wonnen.

Benthe roeit en traint sinds een jaar bij de Laak in Den Haag en is dit jaar geselecteerd voor het EK met nog drie andere meiden van verschillende roeiverenigingen. De Laak is natuurlijk hartstikke trots dat Benthe in zoín korte tijd op dit niveau zich het roeien eigen heeft gemaakt.

Met deze prestatie al binnen is het nu op naar het WK junioren roeien van 8-12 augustus in TsjechiŽ!


Verloop van de wedstrijd

De aanloop naar de finale was een leertraject op zich. In de voorronde zorgde een mishaal bij de start dat ze lastig in het ritme kwamen en eindigden de meiden op de laatste plek. In de kwartfinales roeiden ze ontspannen samen en lagen ze lang op de 2e plek maar vlak voor de finish schoof ItaliŽ hun boot ervoor en verloren ze hun plek in de A Ė finale met 3 tiende van een seconde. Met een zinderende B-finale kwamen ze in dit onderdeel op een welverdiende eerste plaats!


Support

Natuurlijk werd Benthe ook gesupporterd vanuit de Laak. Zondagochtend vroeg zijn Karen Verstege en Stephanie Brimicombe vroeg weggereden. Na een kleine detour via Zeeland reden we recht op het meer af en kwamen we bij de start aan. Precies op tijd want ze lagen al in het startgebied. Na een goede start lagen ze bij de snelste van het veld en met lange stevige klappen baanden ze zich een weg naar de nummer 1. In de 1e 1000 meter lagen Polen, Denemarken en Spanje nog dichtbij, maar na de 1000 meter vergrootten ze de voorsprong tot bij de finish waar ze met ruim 2 seconden de overwinning binnen sleepten.


Het EK van dit weekeinde was de derde boord-aan-boordregatta voor ons Laaklid. De rest van het roeiseizoen zal binnenkort worden ingevuld. De Koninklijke/Holland Beker op 30 juni en 1 juli in Amsterdam staat sowieso op het programma. Daar kunnen we allemaal Benthe aanmoedigen. Andere wedstrijden zullen nog worden gepland door de bondscoaches. Zie voor uitslagen en meer informatie over de EK deze link.

Informatie over de Koninklijke/Hollandbeker is ook te vinden op internet.

tekst

Foto bij vlag van links naar rechts:

Pau Koster (RV Maas), Benthe Boonstra (RV de Laak), Lisa Bruijnincx (RV Gouda) en Fien van Westereen (RV Willem III)

tekst 

Reacties

Login om de reacties te bekijken en plaatsen.

Inloggen

Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Dit is een openbare computer.
[Wachtwoord vergeten ? | Geen account?]