Jeugdroeien

Leuk dat je interesse hebt om te gaan roeien! Je vraagt je vast af wat er bij komt kijken en hoe je erachter kunt komen of het echt iets voor je is. Afhankelijk van je leeftijd zijn er verschillende mogelijkheden om het eens te komen proberen. Voorwaarde is wel dat je minimaal 10 jaar oud bent en een zwemdiploma hebt.

Van 10 tot 14 jaar:

Elke zaterdag om half twee gaat de jeugd tussen de 10 en 14 jaar het water op. Heb je zin om te komen kijken met je ouders? Leuk! Meld je vooraf aan via een mailtje naar proeflesjeugd@rvdelaak.nl en wees op tijd op De Laak. Als je meteen al in de boot wilt stappen, trek dan niet al te strak zittende (sport-)kleding aan. Elke eerste zaterdag van de maand om 15:00 uur, na afloop van de reguliere training, staan er op verzoek coaches klaar om jeugd van 10 tot 14 jaar een proefles te geven.

Van 14 tot 18 jaar:

Ben je tussen de 14 en 18 en benieuwd of roeien iets voor je is? Meld je via een mailtje naar proeflesjeugd@rvdelaak.nl aan voor een proefles.

Als je besluit om lid te worden van de Laakjeugd dan leer je roeien onder leiding van enthousiaste en kundige instructeurs in een skiff (eenpersoonsboot), een C2x (twee-persoonsboot) en een C4x+ (vier roeiers plus iemand die stuurt). De lessen worden gegeven volgens het Junioren Leerplan van de KNRB, waarbij je wordt opgeleid voor verschillende diploma’s. De lessen gaan altijd door; als het slecht weer is dan trainen we op de ergometers of krijgen we theorieles.
Heb je eenmaal je basisdiploma gehaald, dan kun je gaan meedoen aan de vele jeugdwedstrijden die door de verschillende roeiverenigingen in Nederland georganiseerd worden. En je kunt met ons mee op het supergezellige roeikamp dat we elk jaar in de zomer organiseren voor jeugdleden vanaf 12 jaar oud.

Ben je enthousiast geworden? Mail ons even en kom snel langs op De Laak!

Je vindt hier de contributie (en voor het jeugdkamp wordt een extra bijdrage gevraagd)