Wat is roeien

Wat is roeien

 Roeien is een sport waarbij je vrijwel alle spieren gebruikt. Het is geen contactsport en daardoor  minder blessuregevoelig. Iedereen kan het leren. Na twintig instructielessen kun je zelfstandig het water op.  Goedzittende, strakke sportkleding, een jack voor als het regent en gympen zijn het enige wat je nodig hebt voor je uitrusting, en je moet kunnen zwemmen. De Laak zorgt voor passende boten.

Je kunt de sport in teamverband beoefenen of in je eentje, in kleine boten voor één of twee personen of in grote boten voor vier of acht personen. Je kunt trainen voor nationale en internationale (jeugd)wedstrijden, meedoen aan (toer)roeitochten in binnen- en buitenland of gewoon zo maar, omdat je lekker in beweging wilt zijn.

Roeien is niet leeftijdgebonden, al hanteert De Laak wel een minimumleeftijd van 10 jaar, omdat je lang genoeg moet zijn om in een roeiboot te kunnen zitten.

Roeien is een buitensport die je tussen zonsopgang en zonsondergang kunt beoefenen. Alleen bij te veel wind, bij vorst, bij dichte mist en bij onweer mag er niet geroeid worden, maar dan is er nog het krachthonk waar je op de ergometer – droogroeiapparaat – aan je conditie en/of je roeitechniek kunt werken, waar je aan de fitnessapparaten kunt hangen of waar je aan de circuittraining kunt meedoen.

Kortom: of je nu lekker wilt bewegen in de buitenlucht om fit te blijven of omdat je een competitieve atleet bent die het fijn vindt om zijn/haar grenzen te verleggen en zich te meten op wedstrijden, bij de oudste roeivereniging van Den Haag is veel mogelijk. Voor sporters op alle niveaus en ambities, voor jong en oud, bij De Laak ben je aan het goede adres.

Meer informatie over roeien

Een compact en helder overzicht van de roeisport vind je op Wikipedia. Informatie over wat er allemaal mogelijk is binnen de roeisport vind je op de site van de Koninklijke Nederlandsche Roeibond (KNRB), waaraan wij (met dank) delen van bovenstaande tekst hebben ontleend. Op YouTube staan een aantal aardige filmpjes over Roeien voor Dummies. Het bekijken waard!

Lid worden

Nieuwsgierig geworden? Wil je lid worden?

Lid worden »