Klaar voor een uitdaging? Jeugdergometerwedstrijden 14 december 2019

Het was alsof we het gepland hadden: buiten was het guur met harde wind en hevige buien. Binnen was het een aangename temperatuur en waren er ergometerwedstrijden op het scherpst van de snede te bewonderen.

Het 9e L-KIR trok dit jaar 9 verenigingen en er waren ongeveer 80 inschrijvingen. Dit jaar hadden we op aanvraag een buitencategorie toegevoegd voor roeiers die in 2020 geen jeugd meer zijn maar die nog graag aan een ergometerwedstrijd mee wilden doen in het jeugdveld. De afsluitende estafettes waren wederom spectaculair om te zien met alle goede en minder goede wissels… Al met al was het weer een geslaagde wedstrijd!

Op de website van de jeugdergometerwedstrijden is een foto impressie te vinden van de L-KIR en de wedstrijden bij Michiel de Ruyter en de Eem.

De KNRB heeft op De Laak ook een promotiefilm over het jeugdroeien in Nederland opgenomen.