Lid worden

Read this text in English

Leuk dat je overweegt om lid te worden van onze roeivereniging. Hoe lid worden in zijn werk gaat is afhankelijk van je roei-ervaring.

Diversiteit:

Roeien doe je in onze vereniging samen. Geen strijd win je alleen. Ieder lid van De Laak is volwaardig lid en hoort erbij. Het maakt niet uit wat jouw achtergrond is, waar je woont, of je arm of rijk bent, jong of oud, hoe je er uit ziet of wat jouw seksuele voorkeur is. De vereniging onderkent, accepteert en ondersteunt de diversiteit op De Laak in de ruimste zin van het woord.

Weinig tot geen ervaring:

Als je nog geen roei-ervaring hebt, of nog wat onzeker bent omdat het alweer een tijd geleden is dat je in een boot hebt gezeten, dan kun je je opgeven voor onze basiscursus roeien. Die wordt elk voorjaar georganiseerd en bestaat uit zo’n 20 lessen waarin je de basisbeginselen worden aangeleerd van roeien en sturen. Het programma is kort maar intensief: je roeit óf elke dinsdagavond en zatermiddag (‘diza’), óf elke donderdagavond en zondagmiddag (‘dozo’).

Je kunt je voor de basisinstructie opgeven door een mailtje te sturen aan lerenroeien@rvdelaak.nl. Het is handig wanneer je dan ook aangeeft of je helemaal geen roeiervaring hebt of wel enige roeiervaring en wat die roeiervaring dan inhoudt en hoe lang het geleden is. Je komt dan op de wachtlijst en vervolgens ontvang je aan het begin van het kalenderjaar een mailtje met concrete informatie over de basiscursus, waarop je kunt aangeven of je daadwerkelijk wil deelnemen aan de cursus op die data.

Wanneer je de cursus succesvol hebt afgerond, ken je inmiddels al een flink aantal andere roeiers en kun je boten afschrijven en samen het water op gaan.

Proefles?

De Laak biedt in principe géén proeflessen aan. Maar wanneer je op de wachtlijst staat, krijg je een uitnodiging voor een clinic die meestal aan het einde van de zomer/najaar gegeven wordt voor belangstellenden om kennis te maken met roeien. Dan kun je zien in wat voor boten er wordt geroeid en krijg je ook instructie op een roei apparaat (‘ergometer’).

Voor meer informatie kun je contact opnemen met lerenroeien@rvdelaak.nl.

Al roeiervaring?

Heb je al roei-ervaring, dan kun je contact opnemen met De Laak voor een kennismaking en een rondleiding op de vereniging. Nadat je hebt voorgeroeid kunnen we de mogelijkheden met je bespreken, en kun je je direct als lid aanmelden. Stuur een berichtje naar roeiervaring@rvdelaak.nl om een afspraak te maken.

Statuten en Huishoudelijk Reglement:

Of je nu wel of geen roeiervaring hebt, wanneer je lid wordt veronderstellen we dat je het Huishoudelijk reglement De Laak 20181015 en de Statuten De Laak 20191209 hebt gelezen.

Kosten lidmaatschap:

In 2024 kost een lidmaatschap voor:

  • volwassen leden tot 70 jaar € 462,00
  • volwassen leden vanaf 70 jaar € 378,00
  • studentleden € 343,00
  • juniorleden tot 16 jaar € 259,00
  • juniorleden vanaf 16 jaar € 343,00

In de contributie van De Laak is een bedrag van € 80,00 opgenomen als afkoopsom van het verenigingswerk. Dit bedrag geldt voor alle gewone en jeugdleden tussen de 16 en 70 jaar. Heb je je 8 uren verenigingswerk verricht? Dan krijg je dit bedrag terugbetaald in het lopende verenigingsjaar.

Heb je vragen over lidmaatschap en/of contributie? Neem contact op met de financiële administratie of het ledensecretariaat.

Bij De Laak doen we mee aan de Ooievaarspas: je ontvangt een korting van 50% op het lidmaatschap.