Lid worden

Read this text in English

Leuk dat je overweegt om lid te worden van onze roeivereniging. Hoe lid worden in zijn werk gaat is afhankelijk van je roei-ervaring.

Diversiteit:

Roeien doe je in onze vereniging samen. Geen strijd win je alleen. Ieder lid van De Laak is volwaardig lid en hoort erbij. Het maakt niet uit wat jouw achtergrond is, waar je woont, of je arm of rijk bent, jong of oud, hoe je er uit ziet of wat jouw seksuele voorkeur is. De vereniging onderkent, accepteert en ondersteunt de diversiteit op De Laak in de ruimste zin van het woord.

Weinig tot geen ervaring:

Als je nog geen roei-ervaring hebt, of nog wat onzeker bent omdat het alweer een tijd geleden is dat je in een boot hebt gezeten, dan kun je je opgeven voor onze basiscursus roeien. Die wordt elk voorjaar georganiseerd en bestaat uit zo’n 20 lessen waarin je de basisbeginselen worden aangeleerd van roeien en sturen. Het programma is kort maar intensief: je roeit óf elke dinsdagavond en zatermiddag (‘diza’), óf elke donderdagavond en zondagmiddag (‘dozo’). Na de eerste tien lessen beslis je of lid wilt worden. De volgende tien lessen vinden dan plaats binnen het lidmaatschap van de vereniging.

Je kunt je voor de basisinstructie opgeven door een mailtje te sturen aan lerenroeien.rvdelaak@gmail.com. Het is handig wanneer je dan ook aangeeft of je helemaal geen roeiervaring hebt of wel enige roeiervaring en wat die roeiervaring dan inhoudt en hoe lang het geleden is. Je komt dan op de wachtlijst en vervolgens ontvang je aan het begin van het kalenderjaar een mailtje met concrete informatie over de basiscursus, waarop je kunt aangeven of je daadwerkelijk wil deelnemen aan de cursus op die data.

Wanneer je de cursus succesvol hebt afgerond, ken je inmiddels al een flink aantal andere roeiers en kun je boten afschrijven en samen het water op gaan.

Proefles?

De Laak biedt in principe géén proeflessen aan. Maar wanneer je op de wachtlijst staat, krijg je een uitnodiging voor een clinic die meestal aan het einde van de zomer/najaar gegeven wordt voor belangstellenden om kennis te maken met roeien. Dan kun je zien in wat voor boten er wordt geroeid en krijg je ook instructie op een roei apparaat (‘ergometer’).

Voor meer informatie kun je contact opnemen met lerenroeien@rvdelaak.nl.

Wel roeiervaring:

Heb je al roei-ervaring, dan kun je contact opnemen met De Laak voor een kennismaking en een rondleiding op de vereniging. Nadat je hebt voorgeroeid kunnen we de mogelijkheden met je bespreken, en kun je je direct als lid aanmelden. Stuur een berichtje naar roeiervaring@rvdelaak.nl om een afspraak te maken.

Statuten en Huishoudelijkreglement:

Of je wel of geen roeiervaring hebt, als je lid wilt worden veronderstellen we dat je dat je het  Huishoudelijk regelement De Laak 20181015 en de Statuten De Laak 20171227 hebt gelezen.

Kosten lidmaatschap:

In 2022 kost een lidmaatschap voor:

  • volwassen leden tot 70 jaar € 414,00
  • volwassen leden vanaf 70 jaar € 334,00
  • studentleden € 309,00
  • juniorleden tot 16 jaar € 229,00
  • juniorleden vanaf 16 jaar € 309,00

Heb je vragen over lidmaatschap en/of contributie? Neem contact op met het de financiële administratie, het ledensecretariaat of sla de Contributies 2021-2022 erop na.

Bij De Laak doen we mee aan de Ooievaarspas: je ontvangt een korting van 50% op het lidmaatschap.